еТвининг 2022/2023

Pictures for recognition page3

Европска ознака за квалитет за нашите два еТвининг проекта

Нашите два еТвининг проекти кои се спроведуваа во рамките на нашите два Еразмус+ КА2 проекти „Creative readers“ и “Slow down education in the nature” во јуни 2023 година добија Европска ознака за квалитет.

Наградата еТвининг училиште 2023-2024

Во месец мај 2023 година  нашето училиште се здоби со наградата еТвининг училиште  2023-2024. За нашето училиште ова е трета награда, односно имаме добиено награда за еТвининг училиште 2018-2019 и 2020/2021.

На европско ниво 4485 училишта од 42 европски држави ја добија оваа награда, а од Република Македонија на листата се наоѓаат 24 училишта. Целосната листа на наградени училишта можете да ја погледнете тука.  Наградените училишта се препознаени како лидери во области како:

  • дигитална пракса
  • пракса за е-безбедност
  • користење на иновативни и креативни приоди во педагогијата
  • промоција на континуиран професионален развој на вработените
  • промоција на практики на колаборативно учење на наставниците и учениците

Наградените училишта ќе:

  • имаат висока видливост на Европско ниво
  • ќе формираат Европска мрежа на еТвининг училишта водачи да го инспирираат понатамошниот развој на еТвининг
  • ќе можат да го покажуваат Знакот за еТвининг училиште во сите промотивни и информативни материјали
  • наградените наставници и директорите ќе бидат поканети да се вклучат во програми за професионаен развој.