Учество на натпревари и освоени награди 2020/2021

Резултати од Интернационалниот натпревар Кенгур 2021

На 18.03.2021 година се одржа Интернационалниот натпревар Кенгур 2021 на кој ученици од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

1 место:

 • Мила Јанеска – I одд
 • Клара Јовановска -   I одд
 • Горазд Ѓорѓиевски -  I одд
 • Виктор Јониќ -  I одд
 • Ирина Димовска - II одд
 • Јана Пашовска - II одд
 • Тео Марков -  III одд
 • Ева Димитровска - III одд
 • Стефан Ќурчиески  - III одд
 • Дамјан Сековски - III одд
 • Теофил Сачкарски - III одд
 • Александар Јаќимовски - III одд
 • Јаков Павловски - IV одд
 • Андреј Тошевски – IV одд
 • Игор Димовски - V одд

2 место:

 • Јана Колевска - II одд
 • Симона Митковски - IV одд
 • Доротеа Барбутов - IV одд
 • Горјан Колевски - V одд

3 место:

 • Давид Илиевски - IV одд

Државен натпревар по физика

На државниот натпревар по физика одржан на 5.06.2021 година учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

 • второ место - Даријан Атанасовски  8-6 одд.
 • пофалница - Филип Бишкоски 8- 1 одд.

Државен натпревар по математика

На Државниот натпревар по математика кој се одржа на 15.05.2021 година, ученикот Марко Бишкоски од 8 -1 одд. освои пофалница.

Регионален натпревар за претставување на фотографија по француски јазик

На 30.04.2021 година се одржа Регионален натпревар за претставување на фотографија по француски јазик на тема „Mon quotidien avec Covid 19” (Мојот секојдневен живот за време на Ковид 19 ) во категорија за учениците од VI одд . на кој ученичката  Лара Михаиловска од VI-1 одд. освои прво место.

Регионален натпревар по француски јазик

На 07.05.2021 година онлајн се одржа Регионалниот натпревар по француски јазик за деветто одделение (Олимпијади), а истиот се состои од писмен и устен дел, односно писмено разбирање, усно разбирање, граматички тест, писмено изразување и усно изразување вклучувајќи ги сите наставни содржини од шесто до деветто оддление по француски јазик.
Учениците од нашето училиште ги освоија следните резултати:

 • 4 место: Гала Додевска IX-3 одд.
 • 5 место: Марија Стојановска IX-2 одд.
 • 8 место: Јана Митковска IX-1 одд.

Државен натпревар по англиски јазик

На 08.05.2021 година онлајн се одржа Државниот натпревар по англиски јазик. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

V одделение (ментор Оливера Доновски)

 • 13 место: Павел Зафировски
 • 22 место: Кирил Здравев

VI одделение (ментор Мирослава Павлова-Аневска)

 • 9 место: Мила Настевска 
 • 13 место: Александар Цветковски

VII одделение (ментор Морфа Петровска)

 • 16 место: Ева Георгиевска
 • 21 место: Горјана Андреска

VIII одделение (ментор Љубица Ружинска)

 • 6 место: Ена Велеска
 • 12 место: Сара Костова

IX одделение (ментор Маја Тенев)

 • 11 место: Миа Драгнич
 • 15 место: Марија Поповска

Резултати од конкурсот за ученици од основно образование инспирирани од делата на Блаже Конески

По повод одбележувањето на 100- годишнината од раѓањето на Блаже Конески, Министерството за образование и наука на ден 11.03.2021 година објави Конкурс за ученици од основното образование инспирирани од делата на Блаже Конески.

Согласно критериумите утврдени во Конкурсот, Комисијата избра најдобра поетска творба и најдобар расказ. Од нашето училиште, ученичката Вероника Илиевска Тосковска од VI-6 одделение е на листата на најдобри творби во расказ. Резулатите од конкурсот можете да ги погледнете на следниот линк.

Регионален натпревар по англиски јазик

На 17.04.2021 година онлајн се одржа Регионалниот натпревар по англиски јазик. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

V одделение (ментор Оливера Доновски)

 • 1 место: Павел Зафировски
 • 2 место: Кирил Здравев

VI одделение (ментор Мирослава Павлова-Аневска)

 • 1 место: Мила Настевска 
 • 1 место: Александар Цветковски

VII одделение (ментор Морфа Петровска)

 • 1 место: Ева Георгиевска
 • 2 место: Горјана Андреска

VIII одделение (ментор Љубица Ружинска)

 • 1 место: Ена Велеска
 • 1 место: Сара Костова

IX одделение (ментор Маја Тенев)

 • 1 место: Марија Поповска
 • 2 место: Миа Драгнич

Сите ученици се пласираа за учество на Државниот натпревар.

Регионален натпревар по физика

На 3.04.2021 година се одржа регионалниот натпревар по физика. Учениците од нашето училиште го постигнаа следните резултати:

8 одделение

 • втора награда - Филип Бишкоски 8-1 одд., Марко Бишкоски 8-1 одд. и Давид Боримечковски 8-6 одд.
 • пофалница - Даријан Атанасовски 8-6 одд.

9 одделение

 • втора награда - Миа Драгниќ 9-4 одд. и Анастасија Христовска 9-3 одд.

Сите ученици продолжуваат на државен натпревар.

Регионален натпревар по математика

На 13.03.2021 година онлајн се одржа регионалниот натпревар по математика. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

Име и презиме

одд.

награда

Јаков Павловски

4

I-место

Андреј Тошевски

4

I-место

Марко Димитриевски

4

I-место

Марко Манчев

4

Пофалница

Павел Зафировски

5

II-место

Стефан Јачев

5

II-место

Марко Петровски

5

III-место

Никола Зорески

5

III-место

Игор Димоски

5

Пофалница

Мила Настевска

6

I-место

Михаела Христовска

6

II-место

Андреј Цветковски

6

III-место

Михаил Мицкоски

6

Пофалница

Ана Радеска

7

II-место

Ива Бошеска

7

II-место

Сара Митевска

8

I-место

Филип Бишкоски

8

I-место

Марко Бишкоски

8

I-место

Давид Боримечковски

8

II-место

Бодан Конески

8

III-место

Горјан Азманов

8

III-место

Миа Драгниќ

9

III-место

Општински натпревар по географија

На 13.03.2021 година се одржа Општинскиот натпревар по географија организиран од страна на ЗПГМ.  Од нашето училиште учествaa следните ученици: Катерина Иванова VIII-6, Софија Тасиќ VIII-6 и Гала Додевска IX-3 одд.

Ученичката: Катерина Иванова VIII-6 го освои трето место на Општинскиот натпревар со 95 поени и продолжува понатаму на Регионалниот натпревар по географија.

Општински натпревар по англиски јазик

На 20.03.2021 година онлајн се одржа Општинскиот натпревар по англиски јазик. Учениците од нашето училиште ги постигнаа следните резултати:

V одделение (ментор Оливера Доновски)

 • 1 место: Павел Зафировски
 • 1 место: Кирил Здравев

VI одделение (ментор Мирослава Павлова-Аневска)

 • 1 место: Мила Настевска 
 • 1 место: Александар Цветковски

VII одделение (ментор Морфа Петровска)

 • 1 место: Горјана Андреска
 • 1 место: Ева Георгиевска

VIII одделение (ментор Љубица Ружинска)

 • 1 место: Ена Велеска
 • 2 место: Сара Костова

IX одделение (ментор Маја Тенев)

 • 1 место: Миа Драгнич
 • 1 место: Марија Поповска

Сите ученици се пласираа за учество на Регионалниот натпревар.

Општински натпревар по математика

На 20.02.2021 година се одржа Општинскиот натпревар по математика, кој беше реализиран онлајн. Учениците од нашето училиште го постигнаа следните резултати:

Име и презиме

одд.

награда

Јаков Павловски

4

I-место

Андреј Тошевски

4

II-место

Марко Димитриевски

4

II-место

Марко Манчев

4

II-место

Бранкица Павловска

4

III-место

Ана Станчева

4

III-место

Тадеј Пуреовски

4

III-место

Игор Димоски

5

I-место

Никола Зорески

5

I-место

Павел Зафировски

5

I-место

Дејана Стојменовиќ

5

II-место

Марко Петровски

5

II-место

Стефан Јачев

5

III-место

Филип Горгиев

5

III-место

Сара Драгниќ

5

III-место

Андреј Цветковски

6

II-место

Александра Митеска

6

III-место

Михаела Христовска

6

III-место

Михаил Мицкоски

6

III-место

Мила Настевска

6

III-место

Ивана Ѓорѓиевска

6

Пофалница

Сања Попова

6

Пофалница

Елена Брајаноска

6

Пофалница

Ана Радеска

7

I-место

Ива Бошеска

7

I-место

Анастасија Пецевска

7

I-место

Горазд Андоновски

7

III-место

Ангела Ристовска

8

III-место

Давид Боримечковски

8

III-место

Филип Бишкоски

8

III-место

Марко Бишкоски

8

III-место

Горјан Азманов

8

III-место

Бодан Конески

8

III-место

Сара Митевска

8

III-место

Марко Ангелов

9

I-место

Марта Стојковска

9

I-место

Теодор Ѓуровски

9

II-место

Миа Драгниќ

9

III-место

Димитри Кочов

9

III-место

Анастасија Кочовска

9

III-место

Марија Митовска

9

Пофалница

Училишен натпревар по француски јазик

На 4.03.2021 година се одржа училишен натпревар по француски јазик во категорија за писмен состав за учениците од 8 одделение на тема Dis -moi dis mots qui (ne) “Manquent pas d’air” (Кажи ми 10 збора “Воздухот (не) ми фали”). На натпреварот ученикот Кристијан Дамјановски од 8-3 одд. освои прво место.

Општински натпревар по физика

На 12.02.2021 година се одржа Општински натпревар по физика. Пласман за учество на регионален натпревар постигнаа учениците:

 • Филип Бишкоски 8-1 одд.
 • Марко Бишкоски 8-1 одд.
 • Даријан Атанасовски 8-6 одд.
 • Давид Боримечковски 8-6 одд.
 • Миа Драгниќ 9-4 одд.
 • Димитри Кочов 9-4 одд.
 • Марија Митовска 9-4 одд.
 • Анастасија Христовска 9-3 одд.